30May

Pinkflop

Het is allemaal de schuld van John Mayer. Als dit heerschap niet had besloten naar Pinkpop te komen dit jaar, had ik er zeker niet gestaan. Dat had me de nodige frustratie bespaard. Dus John, bedankt!!

De basis van mijn Pinkpop-afkeer is gelegd in 2006, toen de Red Hot Chili Peppers in de Limburgse klei stonden. Trouwe fans als mijn vriendinnen en ik toen waren moesten daar natuurlijk bij zijn. Het was een leerzame dag…euh..halve dag. Door files konden we net de Peppers zien om daarna meteen weer huiswaarts te keren. En tijdens een twee uur durende autorit kun je heel wat redenen bedenken om nooit meer naar Pinkpop te gaan.Pinkpop

Vier jaar later kwamen die redenen weer omhoog borrelen. De Pinkpop zaterdag was 1 groot déjà-vu vanaf het moment dat we onze auto in een weiland tussen de koeienvlaaien parkeerden. Om na een hike door het Limburgs heuvellandschap, een plasje doen onder begeleiding van de camping security uiteindelijk bij de ‘grote’ weg aan te komen en te horen dat de pendelbus stuk is. Toen al was de irritatiegrens bereikt…en moesten we het terrein nog op.

En echt, ik heb mijn best gedaan om er het beste van te maken. John Mayer was een hoogtepunt met zijn fluwelen stem en geniale gitaarmoves. Net als de Jillz-bar inclusief Jillz-jongens, met t-shirt aan helaas. Feit blijft dat ik als Lowlander verwend ben. Om te voorkomen dat ik ooit weer op een drafbaan in Landgraaf terecht kom leg ik ze vast, de redenen om nooit meer naar Pinkpop te gaan.

1. Parkeren Jaaah, ik weet best dat het bij een festival onmogelijk is om voor de deur te parkeren en binnen een kwartier binnen te staan met een glas in je hand. Maar is een fatsoenlijke én gratis pendeldienst dan echt teveel gevraagd? Een festival is al topsport genoeg.
2. Plassen Dixies! De gruwel! Dat spreekt voor zich toch? Een enkel lichtpuntje, er waren een aantal echte toiletten. Met de nadruk op ‘aantal’.
3. Publiek Uit de klei getrokken biergooipubliek en kinderen. Ik kan me er maar moeilijk mee conformeren.
4. Drinken “Sorry, geen wijn zeg je?” stamel ik vol verbazing bij de bar. Geen wijn? Wijn hoort voor mij bij het festivalgevoel. Acuut bier leren drinken is toch echt geen optie (hier bood de Jillz-bar overigens wel uitkomst).
5. Eten Als vegetariër pas ik me probleemloos aan op festivals. Patat met, falafal en poffertjes behoren standaard tot het festivaldieet. Alleen is de keuze verre van reuze bij Pinkpop. Vooruit, die oesterbar is dan wel weer origineel.
6. Programmering Met een kudde van tienduizenden heen en weer rennen tussen podia is niet ideaal. Wil je het ene optreden volledig zien, moet je het ander laten. Wil je het maximale uit je ticket halen, dan is de relax-in-het-gras-tijd minimaal.
7. Geluid Festivals zijn niet het moment om even in jezelf gekeerd naar een intiem concert te luisteren. Is dat wel je ambitie? Dan wens ik je veel succes. Recht voor het podium krijg je wellicht nog wat van het optreden mee. Als het je al lukt om daar te komen, er staan zo’n 60.000 mensen in de weg.
8. Prijs Kom ik automatisch bij de laatste reden. Misschien mag ik niet vergelijken, maar een dagkaart Pinkpop van  € 80,- staat niet in verhouding tot de € 155,- die je voor een Lowlands weekend kwijt bent. Met een uitgebreider programma, beter eten en leuker publiek.
9. Roze Pinkpoproze is WEL lelijk. Punt.

Dus mocht ik in de toekomst tekenen vertonen tot het aanschaffen van een Pinkpop ticket: hou me tegen! Ik zal je zeer erkentelijk zijn.

Waag het niet mij geen festivalmeisje te noemen. Ik floreer in de modder van de flevopolder, al sinds ‘97. Dus.

Met dank aan @Devuna voor het aanpassen van het Pinkpop logo naar meer realistisch beeld.

3 Responses to “Pinkflop”

 1. Mo says:

  Wat kost een dagkaart Lowlands of een heel weekend Pinkpop eigenlijk? Je vergelijkt eigenlijk een beetje appels met peren. En bij mijn weten zit het eten ook niet echt bij de prijs inbegrepen.

  Maar een festival dat het voor elkaar krijgt Skunk Anansie, Slash, John Mayer en makers van andere ouwelullenmuziek te boeken mag inderdaad wat mij betreft zo snel mogelijk van de festivalkaart.

 2. Debby says:

  Je kunt geen dagkaarten Lowlands kopen en een weekendticket voor Pinkpop kost € 140,-.
  Ach, er moet voor ieder publiek een festival zijn. Pinkpop is in ieder geval niet mijn kopje thee.

 3. Ramon says:

  Hoi Debby,
  Leuk stukje ik ben het helemaal met je eens, kijk Pinkpop liever op tv inmiddels. Ik ben benieuwd of je me nog kent, zat achter jou en Marieke van Dam op KWC. Ik snap niet dat ik je nooit op Lowlands ben tegengekomen. Ik spreek je op facebook wel. Ramon

Leave a Reply