Wat? Tempels! Na een dag of 5 kan ik er heel wat van mijn lijstje afstrepen. Tempels met gouden boeddha’s, tempels met enorme liggende boeddha’s, tempels met groene dress-me-up boeddha’s en na vandaag ook hele oude imposante tempels. Welcome to Southeast Asia!

Ik ben dus in Cambodja en wat een verademing is dat vergeleken met het hectische Bangkok! De mensen zijn hier relaxed en vriendelijk. Ok, ook hier draaien ze je met een grote glimlach een poot uit. Maar ja, dan had ik ook maar niet als blanke toerist geboren moeten worden. Dan nog is het leven hier goedkoper dan goedkoop.

Eerst Bangkok dus. Omdat ik niet weet waar ik moet beginnen, even in het kort. Bangkok voor beginners:

 • Neem vooral een tuk-tuk en laat je afzetten bij een kledingwinkel en nog wat shops daarna. Want een maatpak of avondjurk is heel handig als je een paar maanden gaat backpacken. Doe je het niet, dan heb je kans dat je tuk-tuk driver als een klein kind gaat zitten janken omdat hij anders zijn gesponsorde ‘gas coupons’ misloopt.
 • Ga naar Khao San Road, daar waar alle backpackers rondlopen, de muziek hard staat en de verkopers je een pingpong show (nee, niet die met batjes en een tafel) willen inlokken. Beter zie je twee avonden lang het rustigere Rambutri Road aan voor Khao San en geniet je van leuke live muziek en een relaxtere sfeer.
 • Ga niet fietsen. Als je niet het risico wil lopen om nietsvermoedende etende mensen omver te rijden of nog erger, regelrecht het water in te fietsen (it wasn’t me!). Ben je niet bang? Wees een echte Hollander er spring op die fiets voor een onvergetelijke tocht door de smalle straatjes van Chinatown en de jungle van Bangkok!
 • Pingpongen dus. Wij hebben het niet gezien, maar de menukaartjes die je in Patpong worden aangeboden zeggen genoeg. Neem het woord ‘pussy’ en zet daarachter bijvoorbeeld ‘cut banana’, ‘magic flower’, ‘razorblades’. Need I say more?
 • Inmiddels ben ik dus in Siem Reap om de tempels van Angkor Wat te bezoeken. Erg indrukwekkend, erg mooi! Zaterdag vaar ik naar Phnom Penh!

  En nu ga ik als een gek achter deze PC vandaan want ik word opgegeten door de meedogenloze muggen hier!! AAAAAAHHHH!!!

  3 Responses to “Van Wat naar Wat”

  1. Laura says:

   Door jouw blog ben ik in één klap weer terug in waar ik maart was. Persreis van een week: Bankgok, Noord-Thailand en Sieam Reap. Geweldig!

  2. Hester en Bob says:

   Hé kanjer, prachtige blog. Pingpongen lukt elke dag beter. Wij zitten inmiddels in een prachtig regenwoud, niet te vergelijken met Bangkok. Veel plezier daar!

  3. Borg says:

   Ik ga meelezen! Je gaat naar allemaal plekken die ik alleen van verhalen ken, dus wellicht inspireer je me wel om ook een keer die kant op te gaan!

  Leave a Reply