Fiji klinkt zoals het is. Witte zandstranden en kristalhelder blauw zeewater, bruinbradende zon en tropische regenbuien. Vriendelijke inwoners met een brede glimlach en een bloem achter het oor. Op Fiji doe je niet al te veel, behalve met een boek op een strandbed liggen en bij wijze van verkoeling een beetje in de zee spelen. De klok staat hier op Fiji-time en tikt de dag lanzaam, heel langzaam, weg.

Je vervelen doe je hier niet. Voor wie genoeg tijd horizontaal heeft doorgebracht, zijn er voldoende activiteiten in verticale of andere posities. Zoals beachvolleybollen met de resort staff. Of in mijn geval ‘de bal ontwijken’. Een kavaceremonie met de locals. Kava is een soort modderwater, gemaakt van de wortels van de Kavaplant, met een licht verdovende werking op je mond. Gelukkig is het spul niet te zuipen, waardoor je na één schaaltje wel genoeg hebt. Internationale krabraces, waarbij je je eigen krab koopt en prijzen kunt winnen. Een inventieve manier om geld in te zamelen voor de scholing van de kinderen op het eiland. En natuurlijk de traditionele dansen, de Meke. Nu heb ik geen problemen met het kijken naar mannen in rieten rokjes, dus heb ik drie Meke gezien én meegedaan. Want aan meedansen ontkom je niet.

Ja, Fiji is een waar bountyparadijs. Maar wel eentje die je doet beseffen dat bounty net even wat paradijselijker is als je er samen met iemand van kunt genieten.

Voor een beeld bij de mannen in rieten rokjes, check de video hieronder.
Voor een beeld bij de Yasawa eilanden in Fiji, check de foto’s.

Fiji

Ps. Inmiddels ben ik in de USA en is het einde van mijn wereldreis in zicht. 26 mei sta ik weer op Hollandse bodem!

One Response to “Kava & krabraces”

  1. [...] Crossing, met de beroemde Mount Doom, in kniediepe sneeuw! Aotearoa, wat een land. En ja, dan Fiji. Een paradijs op aarde voor velen, voor mij helaas alleen een bestemming met een exotische naam. De spons was op [...]

Leave a Reply